Tijdlijn MPM - Oudenaarde -West-Hinder

Maart 2022 Openstelling voor het publiek
27 november 2021

Erfgoedprijs Provincie Antwerpen gaat naar MPM !
MPM wint de Erfgoedprijs 2021 van de Provincie Antwerpen voor hun project rond de mijnenveger “M477  Oudenaarde” en het lichtschip 3 “West-Hinder”

13 oktober 2021 M477 Oudenaarde wordt overgedragen aan MPM door Divisie Admiraal-Commandant van de Marine Jan De Beurme.
In de mast hangen de vlaggen JJW als eerbetoon aan de stichter van MPM, Jean Jacques Westerlund, die recent overleed.
22 juli 2021
West-Hinder naar dok 1
West-Hinder kreeg een ligplaats in dok 1 op de Droogdokkensite. 
In maart/april 2022 hopen wij West-Hinder in al zijn glorie te kunnen openstellen voor het publiek.
7 juli 2021
West-Hinder ontdokt!
Het lichtschip is terug tewater gelaten en werd om 11u uit het droge dok 5 gesleept. De West-Hinder ligt voorlopig aangemeerd in het Kattendijkdok in afwachting van zijn definitieve ligplaats in dok 1 van de Droogdoksite.
20 mei 2021
Officieel erkend als varend erfgoed!
West-Hinder III is nu officieel beschermd erfgoed. Een pluim op de hoed van de vele vrijwilligers en medewerkers van MPM Stichting die het schip al onder handen namen.

mei 2020

De schilderwerken aan de romp vorderen gestaag. Na de winterstop  waren de vrijwilligers net terug begonnen toen Covid-19 de werken weer stillegde. De planning is echter nog dezelfde: nog dit jaar gaat West-Hinder III opnieuw tewater en volgend jaar wordt het schip opengesteld voor publiek. 
oktober 2019 Schilderwerken aan de romp in het droogdok naast Stormkop.

mei 2019

De ambitie is om het lichtschip 3 West-Hinder volledig in zijn oorspronkelijke staat te restaureren. Als lichtbaken in de Antwerpse stadshaven zal West-Hinder bezoekers kunnen ontvangen.
  • MPM wil de nodige certificaten verkrijgen om West-Hinder weer vlottend in de Antwerpse stadshaven te positioneren en wil de nodige fondsen bij elkaar krijgen.
  • de werkzaamheden, uitgevoerd in een sociaal tewerkstellingsprogramma, behelzen noodzakelijke las- en schilderwerken, een basis elektrische installatie en enkele cosmetische ingrepen zoals algemene reiniging en kleine herstellingen.
Momenteel kan West-Hinder niet rekenen op steun van nationale of regionale overheid en wordt aangeklopt bij sponsors en donoren in de privé sector en het bedrijfsleven.
 januari 2019  De vrijwilligers van West-Hinder III en MPM bundelen de krachten.